Onze duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met alle kwaliteitsaspecten, zoals MVO / FSC / ISO, hoog in het vaandel. Hiervoor staan wij! Het juiste product maken voor de klant en toch meehelpen om de wereld om ons heen wat beter te maken. Dit is onze aard en hopen anderen te inspireren.

MVO lidmaatschap

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is eigenlijk niet iets om jezelf mee op de borst te slaan. Het is iets wat bij je hoort. Een deel van je aard. Dat neemt echter niet weg dat je het wel degelijk mag melden, vinden wij. Al is het alleen al om anderen te inspireren om mee te helpen, al is het maar een heel klein beetje, de wereld om ons heen wat beter of mooier te maken.

Wij doen dat op tal van manieren. Een paar voorbeelden:

 • Wij bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een arbeidshandicap.
 • Wij bieden kansen aan jonge mensen die starten of nog moeten starten op de arbeidsmarkt.
 • Wij proberen medewerkers bewust te maken en te betrekken bij ons streven om het maatschappelijk verantwoord te ondernemen.
 • Wij streven voor onze medewerkers balans na in hun combinatie van werken en leven.
 • Wij werken energie- en klimaatbewust.
 • Wij zoeken altijd naar grondstoffen, auto’s en machines die het milieu niet of minimaal belasten.
 • Uiteraard scheiden we het kantoorafval.
  Wij selecteren onze leveranciers mede op basis van hun bijdrage aan een betere en schonere wereld.

Zomaar wat voorbeelden van hoe wij onze verantwoordelijkheid proberen te nemen. Dat doen we niet perse beter dan een ander. Dat doen we perse niet groter. Dat doen we wel oprecht.

Voor meer informatie over MVO kijk op www.mvonederland.nl.

FSC gecertificeerd

Graphiset kwaliteit fscAl jaren behoort Graphiset tot de selecte groep drukkers die beschikt over het FSC-keurmerk. Daarmee voldoen wij aan de wensen van een groeiende groep bedrijven, instellingen en instanties die op een FSC-gecertificeerde wijze willen werken en uitsluitend drukwerk willen gebruiken dat het FSC-label draagt.

FSC® staat voor Forest Stewardship Council® (Raad voor Goed Bosbeheer). Een product dat het FSC-keurmerk draagt, is gegarandeerd vervaardigd van hout afkomstig uit bossen beheerd volgens vooraf gestelde richtlijnen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de oorsprong van het hout, maar ook naar zaken zoals arbeidsomstandigheden en andere sociale aspecten van de mensen die van het bos leven en werken.

Voor meer informatie over de activiteiten en het belang van FSC, zie www.fsc.nl. Ook wij informeren u graag over de toegevoegde waarde van het keurmerk voor uw organisatie. FSC producten zijn op aanvraag beschikbaar.

ISO gecertificeerd

ISO 9001 is dé internationaal geaccepteerde standaard voor Kwaliteitsmanagementsystemen.

 ISO 9001 geeft de eisen weer die door een organisatie gebruikt kunnen worden om klanttevredenheid te verhogen, door te voldoen aan de eisen van de klant en aan wet- en regelgeving.

 ISO 9001 kan ook door interne en externe partijen (waaronder certificatie-instellingen) gebruikt worden om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eigen eisen van de organisatie.

ISO9001 wordt ook wel als volgt vertaald:

 • zeg wat je doet;
 • doe wat je zegt;
 • bewijs het.

ISO 9001 legt de nadruk op klanttevredenheid en de daaruit voortkomende kwaliteitszorg en continue verbetering.