Onze duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met alle kwaliteitsaspecten, zoals MVO / FSC® / ISO, hoog in het vaandel. Hiervoor staan wij! Het juiste product maken voor de klant en toch meehelpen om de wereld om ons heen wat beter te maken. Dit is onze aard en hopen anderen te inspireren.

MVO lidmaatschap

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is eigenlijk niet iets om jezelf mee op de borst te slaan. Het is iets wat bij je hoort. Een deel van je aard. Dat neemt echter niet weg dat je het wel degelijk mag melden, vinden wij. Al is het alleen al om anderen te inspireren om mee te helpen, al is het maar een heel klein beetje, de wereld om ons heen wat beter of mooier te maken.

Wij doen dat op tal van manieren. Een paar voorbeelden:

  • Wij bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een arbeidshandicap.
  • Wij bieden kansen aan jonge mensen die starten of nog moeten starten op de arbeidsmarkt.
  • Wij proberen medewerkers bewust te maken en te betrekken bij ons streven om het maatschappelijk verantwoord te ondernemen.
  • Wij streven voor onze medewerkers balans na in hun combinatie van werken en leven.
  • Wij werken energie- en klimaatbewust.
  • Wij zoeken altijd naar grondstoffen, auto’s en machines die het milieu niet of minimaal belasten.
  • Uiteraard scheiden we het kantoorafval.
    Wij selecteren onze leveranciers mede op basis van hun bijdrage aan een betere en schonere wereld.

Zomaar wat voorbeelden van hoe wij onze verantwoordelijkheid proberen te nemen. Dat doen we niet perse beter dan een ander. Dat doen we perse niet groter. Dat doen we wel oprecht.

Voor meer informatie over MVO kijk op www.mvonederland.nl.

FSC® gecertificeerd

Grahiset is FSC / PEFC gecertificeerdAl jaren behoort Graphiset tot de selecte groep drukkers die beschikt over het FSC®-keurmerk. Daarmee voldoen wij aan de wensen van een groeiende groep bedrijven, instellingen en instanties die op een FSC®-gecertificeerde wijze willen werken en uitsluitend drukwerk willen gebruiken dat het FSC®-label draagt.

FSC® staat voor Forest Stewardship Council® (Raad voor Goed Bosbeheer). Een product dat het FSC-keurmerk draagt, is gegarandeerd vervaardigd van hout afkomstig uit bossen beheerd volgens vooraf gestelde richtlijnen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de oorsprong van het hout, maar ook naar zaken zoals arbeidsomstandigheden en andere sociale aspecten van de mensen die van het bos leven en werken.

Voor meer informatie over de activiteiten en het belang van FSC®, zie www.fsc.nl. Ook wij informeren u graag over de toegevoegde waarde van het keurmerk voor uw organisatie. FSC® producten zijn op aanvraag beschikbaar.

ISO gecertificeerd

Graphiset is trots op zijn ISO 9001:2015 én ISO 14001:2015 certificering. ISO staat namelijk garant voor optimale bedrijfsprocessen, aandacht voor klanttevredenheid en de belangen van stakeholders, zorg voor het milieu en voor een gezonde werkomgeving. U als klant kan er op vertrouwen dat we voldoen aan deze eisen en verwachtingen.